Yhteistyössä:

Vuokatin PK-leiriltä hyvä startti joulukuuhun

Virkiän kilparyhmän leiriohjelmaan tälle kaudelle lanseerattu PK-leiri treenailtiin itsenäisyyspäiväviikolla Vuokatissa, kun keskiviikkoiltana saavuimme neljän auton voimin kohteeseen. Neljän vuorokauden aikana keskityttiin peruskestävyyttä ja hapen kulkeutumista kehittäviin matalatehoisiin harjoituksiin vaeltaen, juosten, hiihtäen ja suunnistaen. Vaellus- ja lenkkimaastoihin pääsi kätevästi Vuokatin Aatelin mökin porraspäästä läheiselle Vuokatinvaaralle. Talven ensimmäisiä hiihtokilometrejä päädyttiin keräilemään Vuokatin maksullisten baanojen sijaan Kajaanissa, missä vapaassa käytössä olleella 2,2 km edestakaisella ladulla kilometrihinta oli kohdallaan ja latuprofiili sopivan armelias.

Kun vain viitisen senttiä paksu luonnonlumikerros salli myös maastossa juoksemisen ja pikkupakkasella lumi ei tarttunut nastareihin, hyödynnettiin aamupäivien valoisat tunnit suunnistaen hienoissa kainuulaismaastoissa, joista erityisesti lauantain kangasmaasto oli pelkkää priimaa. Suunnistuksella saatiin lihaksille sopivaa ärsykettä pk-harjoitusten väliin. Kolmen hiihtokerran, kahden vaelluksen/juoksulenkin ja kolmen suunnistuksen (2 maastossa + leirikisan finaalisprintti Sotkamossa) paketilla harjoitustunteja kertyi neljässä päivässä varsin mukavat 11-12 h. Lauantai-iltaan saatiin mahdutettua vielä parituntinen aktiviteettisessio
Vuokatin SuperParkissa.

Aamut aloitettiin yhteisillä aamulenkeillä klo 8 ja harjoitusten välissä oli monipuolista ruokaa, varustehuoltoa, saunomista ja lepoa. Poikien vinttikammarin äänimaailma muistutti toisinaan lähinnä Taipaleenjoen taisteluita. Iltaisin käytiin lisäksi urheilijakeskusteluja, joissa jokainen kävi valmentajien kanssa läpi viime kautta, vahvuuksia ja kehityskohteita sekä ensi kaudella asettamiaan tavoitteita. Niiden pohjalta pyrittiin löytämään talven harjoitteluun tärkeimmät vinkit, sillä suunnistajahan tehdään nimenomaan talvella. Tästä on hyvä jatkaa ahkeraa harjoittelua!

Leirikuvia Virkiän Flickr'ssä.