Yhteistyössä:

Virkiän suunnistukselle Sinettiseurojen alueellinen kannustuspalkinto

Olympiakomitean ja energiayhtiö Gasumin yhteistyön myötä kaikkien sinettiseurojen haettavissa olleet 14 alueellista stipendiä on jaettu alueellisissa tapahtumissa. Pohjalaisseuroista vuoden 2017 palkinnon saajaksi valittiin Lapuan Virkiän suunnistus. 1000 euron kannustuspalkinto luovutettiin Pohjanmaan Urheilugaalassa 27.1. tunnustuksena seuran järjestämästä laadukkaasta lasten ja nuorten hyvinvointia edistävästä työstä. Palkinnon vastaanottivat jaoston puheenjohtaja Martti Vaurio ja nuorisovastaava Lassi Hietala.

Virkiän suunnistusjaostolle 2014 myönnetyn sinettitunnuksen jälkeen auditointi on järjestetty viimeksi 2016. Sen jälkeen seurassa on jatkettu lasten suunnistuskoulun ja nuorten toiminnan kehittämistä aktiivisesti ja ryhmien toiminta pyörii 25 ohjaajan/valmentajan voimin. Toiminnan kehittämiseen on saatu tukea mm. nuorten harjoitustoiminnan kehittämishankkeen sekä URHEA-hankkeen kautta.

Suomessa on yhteensä 650 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Sinettiseurojen palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti. - Olemme saaneet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.