Yhteistyössä:

Virkiän mainiot suunnistuskisat Virpimäessä - takatalvikaan ei haitannut kisajärjestelyitä

Sanonta ”harjoitus tekee mestarin” toimii myös suunnistuksen kisajärjestelyiden suhteen. Sen verran hyvin Virkiän suunnistusjaoston perinteisten kevätkansallisten kisajärjestelyt sujuivat toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Virpimäen mainioissa suunnistusmaastoissa. Edes takatalvi ja perjantaina alkanut lumisadekaan ei päässyt liiaksi häiritsemään kisojen sujumista, kun lumisade lakkasi sopivasti muutama tunti ennen kisojen alkua ja aurinko pääsi sen verran paistamaan, että lumet alkoivat maastosta sulaa. Toki lauantain ensimmäiset lähtijät lumesta kärsivät ja vastaavasti loppupään lähtijät urista hyötyivät, mutta tämä ei tunnut suunnistajia liikaa haittaavan, vaan metsästä tuli pois viime kesän Fin5-rastiviikosta tuttuun maastoon tyytyväisiä suunnistajia.

Osallistujia oli sekä lauantaina että sunnuntaina noin 400 suunnistajaa, kokonaismäärän ollessa yhteensä reilut 450 eri suunnistajaa. Virkiän kevätkansallisilla onkin vahva ja vakiintunut asemansa suunnistajien kevään kisakalenterissa. Ensimmäistä kertaa kilpailunjohtajana toiminut Juha Sippola kiitteli kisojen jälkeen vuolaasti osaavaa talkooporukkaansa.

­- Kisat sujuivat kerrassaan mainiosti hommansa osaavan talkooväen ansiosta. Jokainen osa-alue toimi mallikkaasti, eikä takatalvikaan päässyt häiritsemään kisajärjestelyitä, Sippola antoi kiitosta kökkäväelle.

Kisojen pääsarjoja hallitsivat miesten sarjan osalta lapualainen Ikaalisten Nousevaa-Voimaa edustava Juha Luoma ja oululaista SK Pohjantähteä edustava seinäjokelainen maajoukkuesuunnistaja Sari Anttonen. Sekä Luoma että Anttonen voittivat molempina päivinä ottaen näin yhteistuloksissa selvät voitot. Lauantain keskimatkalla miesten kilpailun toiseksi tuli aikanaan nuorten maailmanmestaruuden voittanut Kangasala SK:n Topias Tiainen ja kolmanneksi Luoman seurakaveri Jooseppi Kalliokoski. Naisten kärkikolmikko lauantaina oli Anttosen jälkeen toisena Jämsän Retki-Veikkojen Mia Taini ja kolmantena Kangasalan Hanna Siven kummankin jäädessä kuitenkin selvästi Anttoselle.

Sunnuntain pitkille matkoille lumi oli sulanut maastosta käytännössä kokonaan, eikä enää häirinnyt matkantekoa. Miesten 10 kilometrin reitillä Luomalla meni juuri yli tunnin, 1:00:33 ja kakkoseksi tuli Hiidenkiertäjien Mikko Patana 23 sekuntia Luomalle hävinneenä. Jooseppi Kalliokoski oli lauantaiseen tapaan kolmas sijoittuen kuitenkin yhteisajoissa toiseksi Luoman jälkeen. Naisten kilpailussa Anttonen joutui tällä kertaa tiukoille muutaman virheen johdosta, sillä Hiidenkiertäjien Jenny Patana hävisi hänelle vain kuusi sekuntia. Mia Taini oli tällä kertaa kolmas ollen yhteisajoissa toinen.

Miesten voittaja Juha Luoma kiitteli ratamestari Ville Sivenin ratoja sekä Virpimäen maastoja.

– Sunnuntain kisa oli oikein klassista normaalimatkan suunnistusta pitkine rastiväleineen ja oli tosi hienoa. Pitkillä rastiväleillä hain hieman kiertoreitinvalintaa, vaikkei tässä maastossa paljoa tarvitsekaan kierrellä. Rasteille ei varsinaisia virheitä tullut, muutama sivuun ajo tuli kylläkin, Luoma jutteli sunnuntain pitkän matkan kisasta ja kertoi samalla hyötyneensä lauantaina myöhäisestä lähtöpaikastaan lumen johdosta.

Sari Anttonen iloitsi siitä, että lähellä kotoa oli näin hyvä kisa tarjolla.

– Talvi meni tosi hyvin ja hyvässä kunnossa olen ja hyvillä mielin voin lähteä kesän kansainvälisiin kisoihin. Lauantain kisassa kylmyys ja lumi kangistivat jalkoja, niin ei ollut oikein varaa pummata, ettei jalat kylmettyneet, Anttonen naureskeli ja kertoi tähtäävänsä elokuun Norjan MM-suunnistuksissa nimenomaan pitkälle matkalle.

Virkiän omat juniorit ottivat myös osaa kilpailuihin ja menestys oli mainiota. Lauantain sarjavoittoihin ylsivät Sini Hietala D13-sarjassa, Peppi Sikkilä D14-sarjassa ja Emmi Hietala D16-sarjassa ja poikien puolella Lauri Oja H12-sarjassa, Lauri Suokko H12TR-sarjassa ja Sampo Sankelo H16-sarjassa. Sunnuntain Virkiän sarjavoittajia olivat Iines Sikkilä D12TR-sarjassa sekä kisojen tuplavoittajat Sini Hietala, Peppi Sikkilä ja Emmi Hietala. Voittojen lisäksi Virkiän nuoret ottivat yhteensä 10 palkintopallisijoitusta useamman suunnistajan voimin, joten virkiäläisten nuorten ahkera harjoittelu näkyy myös mainiona kisamenestyksenä.

>> Tulokset