Yhteistyössä:

Virkiän edustusjoukkue vahvistuu venäläisurheilijoilla

Virkiän edustusjoukkue sai kauden kynnyksellä kovia vahvistuksia, kun yhteensä seitsemän venäläissuunnistajaa Pietarista liittyi Virkiän riveihin. Ryhmään kuuluu viisi mies- ja kaksi naissuunnistajaa. Vahvistusten avulla Virkiä saa jatkossa entistä kovemmat joukkueet nuorten viestien lisäksi myös miesten ja naisten viesteihin, kuten Jukolan ja Venlojen viestiin.

Asiat kehittyivät lopulta nopeasti maaliskuussa, kun ilmeni että Virkiän seuravalmentaja Tero Viljaselle hänen entisestä seurasta Hämeenlinnan Suunnistajista tutut venäläisurheilijat olisivat seuraa vailla tälle kaudelle. Virkiän 2023-strategiaan ja visioihin kuuluu rakentaa jälleen jatkossa myös vahvat miesten ja naisten edustusjoukkueet, joihin seuran omat lupaavat nuoret voivat nousta kamppailemaan viestipaikoista. Vahvistusten avulla nuoret pääsevät jo tällä kaudella juoksemaan viesteissä entistä paremmissa joukkueissa ja kovemmissa paikoissa, mikä edesauttaa heidän kehitystään suunnistajina. Jatkossa on myös entistä helpompi saada kovia kotimaisia aikuissuunnistajia takaisiin Virkiään, kun kova runko on jo olemassa. Tämän johdosta Virkiän jaostossa oli helppoa tehdä päätös venäläisurheilijoiden kutsumisesta Virkiän riveihin.

vahvistukset.jpg

Pietarilaisseitsikko on nuori, mutta jo varsin menestynyt ryhmä, jolla kaikilla on jo useamman vuoden kokemus Suomessa kilpailemisesta. Ryhmän isähahmo on Juri Kirjanov (s. 1988), joka aikoinaan sijoittui hopealle nuorten MM-viestissä Venäjän joukkueessa. Jo yli kymmenen vuotta Suomessa kilpaillut Juri sai ensi kosketuksensa Jukolan viestiin juuri Virkiän Jukolassa 2007. Raudanlujana viestien aloittajana tunnettu Juri on viime vuodet keskittynyt nuorten valmentamiseen Pietarissa ja hän toimii myös useimpien valmentajana tässä venäläisryhmässä. Juri on toiminut myös viime vuosina myös Venäjän nuorten maajoukkuevalmentajana. Ankkurin viittaa Virkiän joukkueissa voidaan tarjota jatkossa Dmitry Maslovskiylle (s. 1991), joka voitti viime vuonna mm. Venäjän viestimestaruuden sekä Venäjän Cupin. Juri ja Dmitry ovat myös Venäjän armeijan palkallisia urheilijoita. Ryhmän kolmas varsinainen aikuisurheilija on opiskelija Ilya Mogilny (s.1997), joka on ottanut viime vuosina huimia kehitysaskeleita, voittaen viime vuonna mm. Pietarin alueen mestaruuden.

Vielä nuorten sarjaan kuuluva Daniil Botygin (s. 1999) voitti viime vuonna mm. Venäjän mestaruuden ja kuului Venäjän nuorten MM-ryhmään. Ryhmän kuopus on Stepan Aleksandrov (s. 2003). Kovavauhtinen Stepan voitti niinikään Venäjän mestaruuden viime vuonna ja hän oli kokeilemassa taitojaan myös SM-keskimatkalla viime vuonna sijoittuen komeasti viidenneksi H15-sarjassa. Virkiän tulevia Venla-joukkueita jatkossa vahvistavat kaksi nuorta naista, joista Kristina Smirnova (s. 2000) pääsi viime vuonna juhlimaan nuorten viestimaailmanmestaruutta Venäjän paidassa. Henkilökohtaisilla MM-matkoilla Kristina oli 10. pitkällä matkalla ja Kristina voitti myös Venäjän mestaruuden viime vuonna. Ryhmän täydentää Kristinan ikätoveri Maria Blinova (s.2000), joka on myös Venäjän aluemestareita.

Venäläisurheilijat asuvat edelleen Pietarissa ja tulevat tällä kaudella osallistumaan Suomessa ja Pohjoismaissa pääasiassa viesteihin ja lisäksi henkilökohtaisiin arvokisoihin, kuten SM-kisoihin mahdollisuuksien mukaan. Ja heidät tullaan varmasti näkemään myös Simpsiön rinteillä tutustumassa lapualaisiin maastoihin sekä leireilemässä Virkiän valmennus- ja leirikeskuksessa Rasti-Simpsiöllä. Virkiä toivottaa venäläisurheilijat tervetulleiksi seuraan.