Yhteistyössä:

Useilla uudistuksilla kohti tulevaa suunnistuskautta

Harjoitus- ja kilpailutoiminnan kehittäminen jatkuu Virkiän suunnistusjaostossa ja käynnistyvä harjoituskausi tuo mukanaan useampia uudistuksia. Lisää näistä seuraavassa - lataa ja lue myös oheinen kausi-info 2019, mistä löydät mm. poimintoja Virkiän tulevaisuuden visiosta ja yhteenvedon talvikauden harjoituksista.

Kilparyhmälle kysely ja 11-13 vuotiaiden oma pienryhmä

11-ikäisten ja vanhempien Kilparyhmälle ryhmän viestintä siirtyy pääosin omaan Whatsapp-ryhmään, jotta ryhmän sisäistä viestintää voidaan parantaa. Kilparyhmä on jatkossakin kaikkien kilpailevien suunnistajien ryhmä, jolle kaikki viikkoharjoitukset ovat tarjolla yhdellä kausimaksulla.

Henkilökohtaisten tavoitteiden vaihdellessa on tärkeää, että valmennustiimi on tietoinen urheilijoiden tavoitteista, ajatuksista ja esimerkiksi muista harrastuksista. Siksi kaikki ilmoittautuvatkin kauden aluksi ryhmään täyttämällä lyhyen kyselyn verkossa - siirry kyselyyn tästä, niin sinut lisätään uuteen Whatsapp-ryhmään.

Kilparyhmän nuorimpien eli 11-13 -vuotiaiden (-08 ja aiemmin syntyneet) etenemistä suunnistajanpolulla tuetaan uuden pienryhmän avulla, jotta siirtyminen tuetuilta radoilta suoraan suunnistukseen ja kilpasuunnistajan harjoitteluun sujuisi jouhevasti. Kesällä kilparyhmän nuorimpien taitoharjoitukset järjestetään samassa paikassa suunnistuskoulun kanssa, jotta voimme hyödyntää osittain samoja rasteja - ja myös helpottamaan kuljetuksia. Ryhmälle on lisäksi luvassa omiakin harjoituksia ja tapahtumia jo talvella.

Talvikaudella kilparyhmän viikon yksi tärkeimmistä viikkoharjoituksista on keskiviikon juoksutreeni, joka aloitetaan 31.10. kaikille sopivilla lamppulenkeillä Simpsiöllä. Lenkki tehdään ainakin kahdessa eri vauhtisessa ryhmässä, joista toisessa ohjattu 11-13 vuotiaiden polkujuoksuryhmä. Pieni otsalamppu mukaan! Myöhemmin joulukuusta alkaen käymme joka toinen viikko pitämässä harjoituksen Kuortanehallissa.

Patruuna Areenan sisäsuunnistus käynnistyy tänä vuonna hieman myöhemmin, eli vuoden vaihteen jälkeen lauantaisin (alustava aika 16.30 - 18).

Suunnistuskoululaisille talvikausi

Myös kesällä Virkiän suunnistuskoulussa olleille on jatkossa toimintaa ympäri vuoden, kun monipuolisesti kehonhallintaa kehittävä Suunnistuskoulun talviharjoitus tiistaisin käynnistyy 30.10.2018 Urheilutalon painisalilla klo 19-20. Koko talvikauden maksu on 40 e/lapsi ja se sisältää noin 20 harjoituskertaa painisalilla sekä tammikuussa alkavat sisäsuunnistuksen Patruuna Areenassa lauantaisin. Maksuohjeista lisää infoa harjoitusten alettua.

Huippuryhmässä tavoitteet korkealla

Jotta tavoitteellisten nuorten kehittyminen huippusuunnistajiksi olisi mahdollista, kilparyhmän suunnistajia valitaan lisäksi uuteen Huippuryhmään. Ryhmän urheilijat valitaan valintakriteerien perusteella ja kehittymistä pyritään tukemaan monin eri keinoin. Tulevaisuuden tähtäimessä ovat lisäksi niin miesten kuin naistenkin edustusjoukkueet.

Lisätty! Harrastemaksuista ja lisensseistä

Kaudella 2018 kilparyhmän tai suunnistuskoulun kautta lisenssin maksaneiden vakuutuksellinen lisenssi on voimassa 31.1.2019 saakka. Kauden 2019 harrastusmaksut tulevat maksuun tammikuun alussa, joten silloin suunnistuskoulun toimintaan osallistuvien (ei aktiivisesti kilpailevien) maksaessa pelkän suunnistuskoulun talvikauden maksun 40 e, jaosto maksaa vakuutuksellisen lisenssin vuodelle 2019. Vastaavasti kilparyhmän harrastemaksun (maksut tiedotetaan myöhemmin= tammikuussa maksaville jaosto maksaa vakuutuksellisen lisenssin. HUOM: Jos lapsi ei ole ollut suunnistuskoulussa kesällä 2018, ja osallistuu nyt uutena suunnistuskoulun talvikaudelle, maksetaan silloin talvikauden maksu (40 e). Tässä tapauksessa ota yhteyttä lphietala(at)gmail.com / 040-8241533, jotta saamme tarvittavat tiedot vakuutuksellisen lisenssin ostamiseen.