Yhteistyössä:
SM-kumppanit:

URHEA-hanke

Tapahtumia: 

Koululaisten liikuntakerho kesällä 2017:

Alkaa ma 12.6. Keskuskentällä
- 2007-2010 syntyneet (alakoulu 1.-3. luokat)aina maanantaisin klo 13.00-14.30
- 2004-2006 syntyneet (alakoulu 4.-6. luokat) maanantaisin klo 14.30-16.00
2001-2003 syntyneet (yläkouluikäiset) alkaa to 15.6. Aina torstaisin klo 13.00-14.30.
Ohjelmassa kaikkea kivaa liikuntaa ja pelejä ja uusia lajeja! Jatkuu koko kesän koulujen alkuun saakka.

Hinta 20€/hlö koko kesä Tervetuloa!
Järjestää URHEA-hanke ja Virkiän yleisurheilujaosto

URHEA-juoksukoulu juoksun ystäville ja juoksuharrastuksesta kiinnostuneille. Juoksukoulussa käydään läpi juoksutekniikkaa ja opetetaan juoksun maailmaan. Juoksukoulu sopii sekä juoksua jo hieman pidempäänkin harrastaneille että ihan vasta-alkajillekin. Kokoontuminen hiihtomajalla klo 18.00. Ensimmäinen tutustumiskerta ilmainen, jatkossa pieni nimellinen maksu (20 euroa) koko kaudesta. Kaikki joukolla mukaan! Juoksukoulu jatkuu taas elokuussa, ma 21.8. 2017 klo 18 Simpsiön Hiihtomajalla. Aloitetaan alusta eli uudetkin juoksun ystävät ovat tervetulleita ja pääsevät hyvin mukaan! Juoksukoulun seuraava kerta on ma 18.9. klo 18 Hiihtomajalla.

Rastileidien Venla-suunnistuskoulu päättynyt kevään 2017 osalta. Suunnistuskoulu jatkuu taas keväällä 2018.

URHEA-liikuntakerho yläkouluikäisille. Jatkuu to 12.1. Yläkouluikäisille tarkoitettu kaikille avoin iltapäivän liikuntakerho torstaina  klo 15.00-16.30 Patruuna-Areenalla. Ohjelmassa rentoa matalan kynnyksen liikunta ja leppoisaa palloilua. Ohjelmassa mm. jalkapalloa. Kaikki joukolla mukaan! Liikuntakerho päättynyt tämän kevään osalta. jatkuu taas syksyllä.

URHEA-kuntoklubi

Sisältö:

Ulkona harrastettavat kestävyyslajit: juoksu, pyöräily, maastopyöräily, suunnistus, maastohiihto, retkiluistelu, melonta, rullaluistelu ja -hiihto, suppailu, jne. Eri lajeihin tutustumista.

Kohderyhmä:

Kaikille luonnosta ja liikunnasta kiinnostuneille, jotka haluavat jaksaa paremmin ikään ja lähtötasoon katsomatta.

Tavoitteet:

Tulla hyvään kuntoon ulkona liikkumalla. Tutustua ja oppia erilaisia luonnossa tapahtuvia liikuntamuotoja. Harrastaa kestävyysliikuntaa mukavasti porukassa.

Ohjelma ja ajankohta:

Harjoitukset kesäkaudella (6 kk) toukokuusta marraskuun loppuun. Harjoitukset noin pari kertaa kuukaudessa klo 18:00 alkaen.

Varusteet:

Ensisijaisesti maastokelpoiset ja säänmukaiset vaatteet, maastokelpoiset jalkineet juoksuun ja suunnistukseen, (maasto)pyörä ja kypärä, kompassi.

Hinta ja osallistujamäärä:

Kuntoklubin hinta on 80 euroa kausi. Kertamaksu 10 euroa. Maksu sisältää kurssin ohjauksen ja  harjoituksissa käytettävät kartat ja karttapussit. Maksu ei sisällä mahdollisia varustevuokria (esim. melontakalusto). Maksimi osallistujamäärä on 20 henkilöä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Erikseen on mahdollista saada myös omat valmennusohjelmat + säännöllisen kuntotestauksen. Tämän paketin hinta 200 euroa kaudelta.

Ensimmäinen kokoontuminen ja kevätkauden muut harjoituskerrat:

Tutustuminen ja ensimmäinen harjoitus ma 8.5.2017 klo 18 Rasti-Simpsiöllä, Mastontie 87. Kevätkauden muut kerrat: ma 22.5. klo 18 polkujuoksu Simpsiön Hiihtomajalla, to 8.6. klo 18 melontaa Lapuanjoessa ja to 29.6. klo 18 Hiihtomajalla polkujuoksulenkki 1,5 h.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Tero Viljanen, tero.viljanen@lapuanvirkia.fi 050-3790832

URHEA-hanke:

Lapualla on kesäkuussa käynnistetty kaksivuotinen URHEA-hanke (Urheilu- ja liikuntaharrastus elämäntavaksi) Lapuan Virkiän suunnistusjaoston toteuttamana. Hanke on saanut kehittämistukea Aisaparilta ja se kestää kesäkuuhun 2018 saakka. Hankkeeseen on valittu projektipäälliköksi Tero Viljanen Tampereelta.

URHEA-hankkeen keskeisenä visiona on tehdä urheilusta ja liikunnasta mahdollisimman monen lapualaisen ja lähiseutulaisen elämäntapa. Hankkeen tavoitteena on saada myös mahdollisimman moni uusi liikunnan harrastaja mukaan liikkumaan ja urheilemaan.

Hankkeessa tullaan kehittämään ja keskittymään toimintamallien luomiseen nuorten liikuntaharrastusten lopettamisen vähentämiseksi sekä nuorten ja aikuisten aktivointiin liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Hanke järjestää eri lajien esittelytilaisuuksia, joissa lapset, aikuiset ja nuoret pääsevät tutustumaan eri liikuntamuotoihin ja -lajeihin.

Keskeisenä toimintamallina on myös systemaattisen yhteistyön kehittäminen eri lajien välille. Tässä keskeisessä roolissa on yhteistyö Lapuan Virkiän eri jaostojen välillä. Tarkoituksena on järjestää yhteisiä harjoituksia eri lajien edustajille. Samoin hankkeessa tullaan kehittämään liikuntatoimintaa myös muutamissa Lapuan kylissä.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Tero Viljanen
050-3790832
tero.viljanen@lapuanvirkia.fi

https://www.facebook.com/urheahanke/

Teaser image: 
Teaser text: 

Urheilu- ja liikuntaharrastus elämäntavaksi. URHEA-hanke lapualaisten liikuttajana.