Yhteistyössä:

URHEA-hanke

Tapahtumia: 

Seniori-ikäisille tarkoitettu kuntokävely maanantaisin, alkaa ma 8.1. klo 8.30-10.00 Patruuna-Areenalla. Sauvojen kanssa tai ilman, alkuun pieni verryttely. Kertamaksu 3€ (Liikuntakurssit sisältävällä Seniorikortilla ilmaiseksi). Tervetuloa kävelemään pitävällä alustalla ja lämpimään! Seuraava kerta ma 19.2. klo 8.30.

Lapuan Virkiän hiihtojaosto järjestää yhdessä URHEA-hankkeen kanssa
HIIHTOKOULUJA
• Aikuisten hiihtokoulu keskiviikkoisin klo 18.00-19.30. Ensimmäinen kerta 10.1. hiihtotapa perinteinen. Vuorotellen perinteistä ja vapaata. Yhteensä 6 kertaa. Hinta 40 euroa/hlö. Saa osallistua myös vain joko perinteisen tai vapaan hiihtotavan opetukseen.

Nuorten 15-20-vuotiaiden kaikille avoin palloilukerho perjantaisin klo 18.30-20.00 Keskuskoulun salissa (A-sisäänkäynti Urheilukadun puolella). Rento matalankynnyksen palloilukerho käynnistyy pe 29.9. Seuraava kerta pe 16.2. 2018. 

Aikuisten kuntolentopallo keskiviikkoisin klo 19.30-21.30 lukion salissa. Lentopallokerho alkaa ke 4.10. Sopii sekä miehille että naisille. Hinta 20€/kausi/hlö. Kuntolentopallo järjestetään yhteistyössä Ponnistuksen ja Virkiän URHEA-hankkeen ja lentopallojaoston kesken. Seuraava kerta huom! vasta ke 21.2. 

Kaikille avoimet Virkiän vaellukset taas sunnuntaisin klo 11.00 Hiihtomajalla. Erityisesti nuoret paikalle! Erinomainen kesävyysharjoitus tässä vaiheessa vuotta. Kesto n. 1,5-2h ja jaetaan erivauhtisiin ryhmiin tarpeen mukaan. Seuraava kerta su 18.2. 2018 hiihtäen omatoimisesti.

URHEA-juoksukoulu juoksun ystäville ja juoksuharrastuksesta kiinnostuneille. Juoksukoulussa käydään läpi juoksutekniikkaa ja opetetaan juoksun maailmaan. Juoksukoulu sopii sekä juoksua jo hieman pidempäänkin harrastaneille että ihan vasta-alkajillekin. Kokoontuminen hiihtomajalla klo 18.00. Ensimmäinen tutustumiskerta ilmainen, jatkossa pieni nimellinen maksu (20 euroa) koko kaudesta. Kaikki joukolla mukaan! Juoksukoulu jatkuu taas elokuussa, ma 21.8. 2017 klo 18 Simpsiön Hiihtomajalla. Aloitetaan alusta eli uudetkin juoksun ystävät ovat tervetulleita ja pääsevät hyvin mukaan! Juoksukoulun syksyn viimeinen kerta on ma 30.10. klo 18 Hiihtomajalla. Tämän jälkeen jatkuu URHEA-lenkkikerho pari kertaa kuussa talvikauden ajan. Seuraava kerta on ma 5.3.2018 klo 18 Hiihtomajalla.

Rastileidien Venla-suunnistuskoulu päättynyt kevään 2017 osalta. Suunnistuskoulu jatkuu taas keväällä 2018.

URHEA-hanke:

Lapualla on kesäkuussa käynnistetty kaksivuotinen URHEA-hanke (Urheilu- ja liikuntaharrastus elämäntavaksi) Lapuan Virkiän suunnistusjaoston toteuttamana. Hanke on saanut kehittämistukea Aisaparilta ja se kestää kesäkuuhun 2018 saakka. Hankkeeseen on valittu projektipäälliköksi Tero Viljanen Tampereelta.

URHEA-hankkeen keskeisenä visiona on tehdä urheilusta ja liikunnasta mahdollisimman monen lapualaisen ja lähiseutulaisen elämäntapa. Hankkeen tavoitteena on saada myös mahdollisimman moni uusi liikunnan harrastaja mukaan liikkumaan ja urheilemaan.

Hankkeessa tullaan kehittämään ja keskittymään toimintamallien luomiseen nuorten liikuntaharrastusten lopettamisen vähentämiseksi sekä nuorten ja aikuisten aktivointiin liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Hanke järjestää eri lajien esittelytilaisuuksia, joissa lapset, aikuiset ja nuoret pääsevät tutustumaan eri liikuntamuotoihin ja -lajeihin.

Keskeisenä toimintamallina on myös systemaattisen yhteistyön kehittäminen eri lajien välille. Tässä keskeisessä roolissa on yhteistyö Lapuan Virkiän eri jaostojen välillä. Tarkoituksena on järjestää yhteisiä harjoituksia eri lajien edustajille. Samoin hankkeessa tullaan kehittämään liikuntatoimintaa myös muutamissa Lapuan kylissä.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Tero Viljanen
050-3790832
tero.viljanen@lapuanvirkia.fi

https://www.facebook.com/urheahanke/

Teaser image: 
Teaser text: 

Urheilu- ja liikuntaharrastus elämäntavaksi. URHEA-hanke lapualaisten liikuttajana.