Yhteistyössä:

Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

Suunnistusjaosto

YLEISTÄ

Suunnistusjaosto jatkaa oman toimintansa kehittämistä valituilla painopistealueilla:

  • Aikuisten ja nuorten kilpaurheilu (valmennus ja kilpailutoiminta)
  • Lasten suunnistuskoulu ja kilpailutoiminta
  • Kuntoliikunta iltarastitoiminnan ja suunnistuskoulun pohjalta
  • Kilpailujen järjestäminen
  • Rasti-Simpsiö leiri- ja valmennuskeskuksen ylläpito 
  • Varainhankinta

ORGANISAATIO

Suunnistusjaostoon kuuluu puheenjohtaja ja 12 jäsentä. Toimintaa organisoidaan niin, että kaikki viiteryhmät; huippu-urheilu, nuoret, lapset ja kuntoilijat tulevat oikein huomioiduksi.

Jaoston jäsenet: Pekka Himanka puheenjohtaja, Ari Varamäki varapuheenjohtaja, Anu Paloniemi sihteeri, Martti Vaurio rahastonhoitaja, Sari Kiviniemi, Jouko Vuolle, Juha Nivukoski, Jaakko Peltonen, Lassi Hietala, Ilpo Pajula, Ville Siven, Mikko Perälä ja (yksi paikka avoinna).

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINTA

Lassi Hietala, Ville Siven, Juha Nivukoski ja Tero Viljanen

Ilpo Pajula (majoitukset ja matkat)

Ulla Nivukoski (suunnistuskoulu)

Valmennustoimintaa kehitetään ja johdetaan osa-aikaisen suunnistusvalmentajan sekä nimetyn kilpailu- ja valmennusjaoksen toimesta. Valmennus suunnataan aikuisten ja nuorten kilparyhmän valmennukseen. Leirejä järjestetään sekä ulkomailla että kotimaassa.

Lasten ja nuorten osalta jatketaan valmennustoimintaa ja kehitetään edelleen suuren suosion saavuttanutta suunnistuskoulua. Suunnistuskoulussa on vuosittain lähes sata osallistujaa, joille ohjelmaa järjestetään taitotasojen mukaisesti eri ryhmissä.

Aikuisten ja nuorten kilparyhmän tavoitteena on olla alueen paras suunnistusseura ja yksittäisillä urheilijoilla on tavoitteena menestyä SM-tasolla.

Vuonna 2020 seuran tavoitteena on olla Jukolan-viestissä ja Venlojen-viestissä 50 parhaan joukossa sekä nuorten Jukolassa 15 parhaan joukossa. Tämä edellyttää, että kilpailuryhmän koko täytyy kasvattaa 30 urheilijaan.

KUNTOSUUNNISTUS JA KARTOITUSTOIMINTA

Juha Nivukoski, Mikko Perälä, Ari Varamäki, Jaakko Peltonen

Iltarastitoimintaa jatketaan ja tavoitteena on, että kokonaiskävijämäärä ylittää myös vuonna 2017 2000 kävijän rajan. Ratamestarityöskentelyä kehitetään ja uusia maastoja kartoitetaan iltarastikäyttöön.

2017-vuoden SM-kisojen karttaa tehdään vuosina 2016-2017 ja SM esikisat järjestetään 2017 keväällä, jonne myös tehdään uusi kartta. Muilta alueilta päivitetään karttoja tarpeen mukaan. Tarkoitus on myös saada uudistettu Lapualaisille kouluille koulukartat kaupungin tuella. Urheilupuistossa on myös avattu älypuhelimilla toimiva MOBO-suunnistusrata, jonka avulla pyrimme saamaan laajan joukon nuorisoa tutustumaan suunnistukseen.

TALOUS

Martti Vaurio, Jouko Vuolle, Anu Paloniemi, Sari Kiviniemi

Tärkeimmät tulolähteet ovat kilpailujen järjestäminen, iltarastit, talkootyöt, Rasti-Simpsiö-lehti, yhteistyösopimukset sekä Rasti-Simpsiö valmennus- ja leirikeskuksen vuokratulot.

TAPAHTUMAT JA MUU TOIMINTA

Jaosto järjestää vuonna 2017 yhdet kaksipäiväiset kansalliset kilpailut ja pitkän matkan SM-kisat pääsarjojen osalta. Lisäksi järjestämme aluemestaruuskilpailut erikoispitkillä matkoilla ja talvella 2017 latusuunnistuksessa. 2018 järjestämme yhdessä Seinäjoen Rasti-Jussien kanssa FIN5 suunnistusviikon Virpimäessä. Samassa yhteydessä järjestetään myös opiskelijoiden MM-kisat.

Aisapari on myöntänyt jaostolle tukea kahteen erilliseen hankkeeseen. URHEA-hanke keskittyy nuorten ja aikuisten pitämiseen urheiluharrastusten parissa, järjestämällä monipuolista harrastustoimintaa ja mahdollisuuksia tutustua eri lajeihin yhteisyössä muiden jaostojen kanssa. Hankkeen budjetti on 100 000 euroa. URHEA-hanke käynnistyi kesällä 2016 ja sen projektipäällikkönä toimii Tero Viljanen.

Toisessa hankkeessa on myönnetty rahoitusta Rasti-Simpsiö leiri- ja valmennuskeskuksen toiminnan kehittämiseen. Hankkeessa on jo rakennettu kota ja kuntosalin välineistöä tullaan kehittämään niin, että se mahdollistaa kuntotestaustoiminnan käynnistämisen. Budjetti hankkeelle on 52 000 euroa.  

Lapualla  9  / 1 /  2017

Suunnistusjaosto