Yhteistyössä:

Raporttia Rasti-Simpsiön kotileiriltä

Virkiän kilparyhmäläiset täyttivät Rasti-Simpsiö -mökin viikonlopuksi äärimmilleen, kun reilut parikymmentä nuorta valmentajineen urheili viikonloppuleirillä kotimaisemissa. Ensimmäistä vuottaan kilparyhmässä mukana oleville 11-vuotiaille kotileiri oli samalla mainio tilaisuus päästä kokemaan kilparyhmän leiritunnelmaa ja tähän mahdollisuuteen oli myös hienosti tartuttu.

Kahden päivän treenipaketin ensimmäinen päivä käynnistyi polkujuoksulenkillä. Isolla porukalla polku tallaantui entisestään ja palvelee entistä paremmin tulevilla lamppulenkeillä. Ruokailun ja iltapäivän taitopalaverin jälkeen siirryttiin päivän pääharjoitukseen eli Patruuna Areenan sprinttisuunnistukseen, missä hommasta huokui tekemisen meininki. Viikonlopun ajan tehokkaasti häärännyt huoltoryhmä varmisti sen, että lähes kolmekymmentä nälkäistä suuta saivat terveellistä ravintoa ajallaan harjoitusten jälkeen. Illan rentoutusharjoituksella ajatukset ankkuroitiin hengityksen kautta päivän tapahtumista tähän hetkeen ja iltasaunomiset viimeistelivät päivän.

Sprinttiteemalla jatkettiin myös sunnuntaina, kun päivän pääharjoitus suunnistettiin Vanhan Paukun alueella. Merkkaamalla karttaan muutamia rakennusten välejä kielletyiksi, tutulle alueelle saatiin sopivat 5 x 1 km sprinttivedot. Harjoituksen jälkeen paluu Rasti-Simpsiölle lounastamaan ja ruokalevolle. Leirin päätösharjoitukseen siirryttiin sukset kainalossa ja 1,5 - 2 tunnin PK-hiihto Simpsiön laduilla. Viime päivien tuuli oli lennättänyt roskaa ladulle, mutta lenkki saatiin silti hyvin tehtyä.

Seuraavan kerran kilparyhmä leireilee 8.-10. helmikuuta Varalan urheiluopistolla Tampereella.