Yhteistyössä:

Sampo Sankelo pronssille SM-yössä

Virkiän kolmikko Antton ja Sampo Sankelo sekä Emmi Hietala tekivät mainiot juoksut suunnistuksen SM-yökilpailussa Hämeenlinnan Tuuloksessa. Sampo Sankelo nappasi uransa ensimmäisen SM-mitalin suunnistaen kolmanneksi H15 sarjassa. Isoveli Antton Sankelo oli vastaavasti viides H18 sarjassa ja huippumenestystä täydensi Emmi Hietala sijoittuen kuudenneksi D15 sarjassa.

Tuuloksen yökilpailu oli erittäin nopeaa suunnistusta vauhdikkaassa suppa- ja kangasmaastossa ja tämä sopi hyvin vauhdikkaille virkiäläisille. Radat olivat jopa hieman alamittaisia näin nopeaan maastoon.

Tällä kaudella jo SM-pitkällä ja SM-sprintissä seitsemänneksi sijoittunut Sampo saavutti vihdoin kovasti himoitsemansa SM-mitalin hienon kauden jatkoksi. Lähes puhtaan suorituksen tehneellä Sampolla ei jäänyt jossiteltavaa, sillä kärkikaksikon Hollolan Urheilijoiden Riku Gröhnin ja Espoon Suunnan Topias Kempin vauhtiin ei tällä kertaa ollut asiaa kaksikon ollessa 1,5 minuuttia Sankeloa nopeampi. Vastaavasti takaakaan ei tullut uhkaajia, ja pronssi tuli selvällä kahden minuutin marginaalilla nelossijaan.

Myös Antton Sankelo taisteli tiukasti SM-mitalista. Lopun pieni virhe pudotti kuitenkin Anttonin viidenneksi vain 28 sekuntia pronssimitalin hävinneenä. Kisassa hurjaa alle kuuden minuutin kilometrivauhtia pitäneelle kultamitalisti Ikaalisten Nousevan-Voiman Teemu Oksaselle Antton hävisi 3,5 minuuttia.

Myös Emmi Hietala on äitynyt mainioon syysvireeseen ja tuloksena jälleen SM-plaketti yökilpailusta SM-sprintin jatkoksi. Eikä Emmilläkään mitalisijat enää kaukana ole, sillä SM-hopea jäi vain reilun minuutin päähän. Kilpailun selkeä ykkönen oli Tampereen Kooveen Jenny Ojala, jolle Emmi hävisi kolme minuuttia.

Suunnistajien syksyn rankka SM-kisaputki päättyy lokakuun puolivälissä Salossa käytäviin erikoispitkänmatkan SM-kisoihin.

Tulokset SM-yösuunnistus 2018 Hauholla 21.-22.9.2018

H18 7 km

5) Antton Sankelo Lapuan Virkiä 44.29
34) Juho Koivisto Lapuan Virkiä 53.43.

H15 4,5 km

3) Sampo Sankelo Lapuan Virkiä 27.52.

D15 3,5 km

6) Emmi Hietala Lapuan Virkiä 30.08.

>> Tulokset