Yhteistyössä:

Sampo nuorten EM-kisoissa

Sampo Sankelon arvokisadebyytti ja kolme kisastarttia nuorten EM-kilpailuissa Valko-Venäjän Grodnossa tarjosivat arvokasta kokemusta nuorelle urheilijalle. Myös seuralle nuorten arvokisaedustus oli merkittävä juttu ja antaa varmasti lisää harjoitteluintoa koko nuorten ryhmälle.

Perjantain pitkällä matkalla kartan päävärinä oli vihreä ja suurten korkeuserojen keski-eurooppalaisessa maastossa erot kasvoivat suuriksi. Suomalaisista 16-vuotiaista pojista mitalivauhtiin ylsi pronssille suunnistanut Aarni Ronkainen, Sampon sijoituksen ollessa 83. Perjantain viestissä Sampo oli mukana eri maiden MIX-joukkueessa päästen jo paremmin tutuksi täkäläiseen maastotyyppiin.

Sunnuntaina EM-kilpailut päättäneessä sprintissä Sampo suunnisti ajalla 10:32 sijalle 59, +1:35 kultaa suunnistaneesta saksalaisesta Konstantin Kunckelista. Jukolassa ensi kertaa Virkiän väreissä suunnistanut pietarilaisvahvistus Stepan Alensandrov suunnisti jaetulle EM-hopealle, 7 sekuntia voittajasta.

Suomi voitti kisoissa jälleen parhaan maan tittelin. – Se osoittaa kovan tasomme, eikä siinä mitalien määrä ratkaise. Juhlimme sitä palkintopallilla koko joukkueen voimin – se on merkittävä asia sekä urheilijoille että valmentajille, kertoi nuorten valmentaja Antti Örn EM-kisojen päätöspäivänä.

https://eyoc2019.by/en/