Yhteistyössä:

"Pohjanmaan Esi-Jukola" Virpimäen iltarasteilla 12.8., tarjolla myös E-rata

Ensi vuoden Jukolan viesti suunnistetaan Paimiossa, mikä on varmasti kaikkien ainakin sinne tähtäävien tiedossa. Paimion maasto tullee olemaan hyvin kalliovoittoista aluetta ainakin ennakkotietojen perusteella: http://www.jukola.com/2015/en/kilpailuinfo/vanhat-kartat/

Lapualla tuota maastoa muistuttaa eniten Virpimäen maasto, suurimpana erona maaston korkeuserot, joita Paimiossa on enemmän, mutta toisaalta paljon vähemmän kuin tämän vuoden Kuopion louhikko Jukolassa. Paimiossa kuten Virpimäessä löytyy paljon maastokohtia, joissa huiput pääsee juoksemaan myös maastossa reilusti alle 5 minuutin kilometrivauhtia. Tämän johdosta Virkiän iltarasteilla ti 12.8. Virpimäen maastossa on mahdollisuus juosta myös pitkä E-rata, joka tullee olemaan reilut 8 km sekä myös reilu 6 km A-rata. Erityisesti E-rata, mutta myös A-rata viedään osittain harvemmin käytettyihin Virpimäen maastonosiin. Samalla tarjoutuu mahdollisuuksia erilaisiin reitinvalintoihin uusissa haastavissa maastonosissa, vaikka "vanhat tutut" Virpikalliot ja Jerssin kalliot tarjoavat lisäksi runsaasti mukavia rastipisteitä. Iltarasteilla luonnollisesti myös lasten radat sekä C ja B- radat eli kaikki radat ovat tarjolla Virpimäessä 12.8.

Virpimäen kiinteistöt on myyty yksityiselle ostajalle, joten on toivottavaa etteivät suunnistajat pysäköi autojaan kiinteistön etupihalle.

Tervetuloa iltarasteille ja valmistautumaan Jukolaan 2015!

Jouko Vuolle ja Martti Turja