Yhteistyössä:

Oravapolkuviestit Vaasassa 29.5.

Vuoden 2018 alueen oravapolkuviestin mestaruuksista suunnistettiin Vaasassa, Pilvilammen ulkoilualueen maastossa. Virkiän joukkueita starttasi matkaan 12 kpl, mikä oli eniten alueen kaikista seuroista ja sama määrä kuin viime vuonnakin saatiin jalkeille. Maasto Vaasassa oli tyypillistä isoja kiviä sisältänyttä metsämaastoa höystettynä lukuisilla poluilla. Radat osoittautuivat yllättävän vaativiksi ja varsinkin RR-radalla tehtiin paljon ohiajoja rasteista. Menestystä niittivät illan pääsarjan (H16), kolmikko Karri Stevander, Teemu Pihlajamäki ja Sampo Sankelo. Ankkuriosuudelle Sampo starttasi yhtä aikaa Rasti-Jussien ankkurin kanssa, mutta heti K-pisteeltä lähdettäessä Sampon hurja loikka kiidätti miehen karkuun takaa-ajajilta. Maalissa eroa Rasti-Jusseihin tuli lopulta kaksi ja puoli minuuttia. Virkiä näin ollen uusi viime vuoden mestaruutensa Sampon ollessa myös viime vuoden kultajoukkueessa. Tyttöjen pääsarjassa (D16) Virkiän joukkueen juoksu jäi Emmin kuumetaudin vuoksi ensimmäiseen osuuteen, jonka Aino (13v.) hoiti hienosti tullen ensimmäisenä vaihtoon.

 D10-sarjassa nähtiin hurja menestys Virkiän nuorilta tytöiltä. Joukkueiden sijat olivat 2. 3. ja 6. Hurjinta vauhtia pitivät joukkueiden ankkurit: Iines, Sanni ja Hilda-Maria vaativalla RR-radalla. Iloista tyttöenergiaa nähtiin myös D11-13-sarjassa, jossa tasaiset joukkueet nappasivat sijat 4, 6, ja 7.  Poikien vastaavassa sarjassa kolmikko Lauri, Leevi ja Veeti nappasivat myös hyvän 5.sijan.

Hyviä suorituksia tehtiin myös muissa sarjoissa ja ilahduttavaa olivat ensimmäistä kertaa kilpailuissa suunnistaneiden hyvät suoritukset ja iloiset ilmeet kisan jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa kohti rastiviikkoja ja alueen henkilökohtaista oravapolkukisaa, joka kisataan Kortesjärvellä 31.7.

Virkiäläistuloksia:

D10
2) Lapuan Virkiä: Sanni Kankaanpää, Nanna Nivukoski, Iines Sikkilä
3) Lapuan Virkiä: Siiri Nivukoski, Helmi Hietala, Sanni Sippola
6) Lapuan Virkiä: Eeva Yli-Karhu, Minttu Näykki, Hilda-Maria Nylund

H10
13) Lapuan Virkiä: Santtu Koskenranta, Dani Ylihärsilä, Lauri Suokko
 

D11-13
4) Lapuan Virkiä: Sini Hietala, Lotta Nivukoski, Peppi Sikkilä
6) Lapuan Virkiä: Fanni Kero, Matilda Suokko, Helmina Nylund
7) Lapuan Virkiä: Emilia Välimäki, Martta Västinsalo, Elviira Taskinen

H11-13
5) Lapuan Virkiä: Lauri Oja, Leevi Paloniemi, Veeti Noponen
9) Lapuan Virkiä: Veeti Ojanen, Topi Takamäki, Jere Yliselä

H16
1) Lapuan Virkiä: Karri Stevander, Teemu Pihlajamäki, Sampo Sankelo
6) Lapuan Virkiä: Elmeri Västinsalo, Verneri Sankelo, Jasper Mäki

Kaikki tulokset