Yhteistyössä:

Noname-rastit avasi E-P:n suunnistuskauden

Virkiän kaksipäiväiset Noname-rastit keräsivät vappuviikonloppuna yli 500 suunnistajaa 71 eri seurasta Lapuan Hirvijoelle. Tänä vuonna sää suosi avauskilpailun järjestäjiä ja molempina päivinä saatiin suunnistaa keväisen lämpimässä säässä.

Lauantaina keskimatkan kilpailussa ratamestarit Ari-Pekka Joensuu ja Juha Nivukoski tarjoilivat kilpailijoille runsasrastisia ratoja, joissa keskittyminen oli valttia. Kilpailunjohtaja Martti Vaurio oli mielissään kaiken onnistuttua erinomaisesti niin järjestelyiltään kuin kilpailullisestikin. Kisakeskuksena toiminut Kallioniemen pihapiiri tarjosi hyvät puitteet runsaslukuiselle ja tunnelmasta nauttineelle suunnistusväelle.

Suunnistuskoululaisia hienosti mukana

Virkiän suunnistuskoululaisia oli tänä vuonna mukana ennätysmäärä, kun mm. D10-rastireitillä oli peräti yhdeksän tyttöä. Heistä Sini Peltonen oli lauantaina viides ja Sini Hietala kuudes. Emilia Välimäki ja Helmina Nylund suunnistivat ensimmäisissä kilpailuissaan viiden rastin radan myös mainiosti, kuten myös Peppi Sikkilä, Krista Kontio, Lotta Nivukoski, Matilda Suokko ja Martta Västinsalo. Poikien rastireitillä Aapo Kangas avasi kauden neljännellä sijalla 17 suunnistajanalun joukossa.

D12-tukireitillä Eeva Peltola voitti, Heta Veikkola oli kolmas ja virkiäläispanoksen täydensi Vilma Varamäki ollen neljäs. Poikien tukireitillä Elmeri Västinsalo oli viides tehden pohja-aikoja usealle rastivälille. H12-normaaliradalle siirtynyt Jasper Mäki oli kuuden rastin radalla 11. ja D12-normaalisuunnistuksessa Emmi Hietala suunnisti päivän kakkoseksi alle minuutin Tampereen Pyrinnön Ilona Tikkakoskesta.

H14-sarjassa Juho Kangas oli vielä viimeisellä rastilla väliajoissaneljäntenä 8 sekuntia kolmannesta, mutta Juhon kova loppurutistus toi jaetun kolmannen sijan. H16-sarjassa Valtteri Niska leimasi 13 rastia sijoittuen mukavasti neljänneksi, Matte Kontola oli yhdeksäs. D16-sarjassa ensimmäistä vuotta kilpaileva Sara Peltonen oli 3,1 km keskimatkalla toinen ja D18-sarjassa Milla Rajala oli selvä ykkönen Noora
Hakalan ollessa toinen.

Pitkällä matkalla kysyttiin kuntoa

Sunnuntaina suorituksissa näkyi jo keskimatkan tuoma varmuus, kun avauskilpailun jännitys vaihtui määrätietoiseen suunnistamiseen. Pitkät rastivälit tarjosivat mahdollisuuksia erilaisiin reitinvalintoihin.

Aapo Kangas petrasi H10RR:ssä kolmanneksi jääden kakkossijastakin vain sekunnin. Tukireitillä Elmeri Västinsalo suunnisti neljänneksi ja H14-sarjassa Juho Kangas toiseksi. Myös tyttöjen rastireittiläisten hyvät suoritukset saivat sunnuntaina jatkoa. Sini Peltonen suunnisti kisassa kakkoseksi ja Peppi Sikkilän onnistunut suunnistus palkittiin nelossijalla, kun matkaan lähti yhteensä 22 tyttöä. Lotta Nivukoski oli sarjan seitsemäs.

D12-tukireitillä Heta Veikkola näytti voiton tuoneella suunnistuksella, että uinnin ja juoksun lisäksi sujuu myös kartanluku Eeva Peltolan ollessa tällä kertaa toinen. D12-normaaliradalla Emmi Hietala oli sujuvalla suunnistuksella jälleen toinen, kun edelle kiilasi tällä kertaa Halsuan Iina Koskela 34 sekunnin erolla.

16-sarjoista ylöspäin lopputulokset ratkottiin kahden päivän yhteisajoilla. Sara Peltonen nousi lauantain kakkossijalta sunnuntain ja samalla yhteiskilpailun voittoon ennen Vaasan Suunnistajien hyvää kilpakumppania Eveliina Välimaata. D18-sarjassa 15 minuutin etumatkan hankkinut Milla Rajala oli sunnuntain kakkonen ja vei samalla yhteiskilpailunnimiinsä.

Nuorissa Virkiän ja Laihian hallintaa

Nuorten pistekilpailussa parhaan junioriseuran tittelistä käytiin tasainen taisto Virkiän ja Laihian Lujan välillä, kun pisteitä jaettiin sarjojen kymmenelle parhaalle. Lauantain jälkeen Virkiä johti pisteen erolla, mutta Laihia kiri lopulta ohi kahdeksan pisteen turvin ja kuittasi palkinnoksi mökkiviikonlopun valmennus- ja leirikeskus Rasti-Simpsiöllä. Kaiken kaikkiaan pisteitä keräsi 35 eri seuraa.

Taanila ja Gunell pääsarjojen voittoihin

Yli 50 kilpailijaa keränneessä miesten pääsarjassa IkNV:n Vesa Taanila lähti sunnuntain 12,5 km radalle reilun kahden minuutin etumatkan turvin ennen Vaajakosken Terän Petri Saarta ja YK-V:n Mikko Hölsöä. Virkiän Harri Pajula oli lauantain jälkeen 12. Kun Hölsö ei kyennyt uusimaan viimevuotista nousua yhteiskilpailun voittoon, Taanila kuittasi ykköstilan neljän minuutin erolla Saareen. Naisissa Paraisten IF:n Yvonne Gunell oli lauantain ykkönen lähes viiden minuutin erolla ja kasvatti eron toisena päivänä yli 16 minuuttiin ennen Perhon Kirin Karoliina Ukskoskea.

Kilpailuradat ja kilpailijoiden piirtämät reitit löytyvät osoitteesta www.virkia.org/noname-reitit > Viimeksi piirtäneet.