Yhteistyössä:

AM-erikoispitkiltä neljä mestaruutta

Erikoispitkien matkojen AM-miteleista kisailtiin 6.10. Kortesjärvellä. Miesten 14,8 kilometrin lenkillä pitkiä matkoja suosikkina pitävä Teemu Rantala jatkoi hyvin sujunutta AM-kautta ottaen mestaruuden 6,5 minuutin erolla Laihian Lauri Laasaseen. Pronssille suunnistanut RasKu Eero Markkila jäi Rantalan kärkiajasta 1:48:06 vajaat 8 minuuttia.

Päivän muita virkiäläismestareita olivat H16-sarjan kirkkaasti vienyt Teemu Pihlajamäki, H18-sarjan nopein Juho Kangas sekä H45:n voittoon leimannut Juha Nivukoski. 16-poikien pronssille suunnisti Verneri Sankelo.

Emmi ja Sampo valittu Suunta Huipulle -leiritykseen

Emmi Hietala ja Sampo Sankelo on valittu Suunnistusliiton Suunta Huipulle -leiritykseen. Uutena käynnistyvä leiritys on suunnattu 15-20 -vuotiaille nuorten maajoukkueen haastajaurheilijoille, jotka ovat jo menestyneet SM-tasolla tai edustaneet Suomea nuorten kansainvälisissä arvokilpailuissa, mutta eivät ole mukana nuorten maajoukkueryhmässä. Ensi kaudelle leiritykseen valittiin 17 tyttöä ja 19 poikaa valintaohjeiden perusteella.

Oravatonni jatkoi Valpperin kisaviikonloppua

34. Oravatonnin pitkät matkat suunnistettiin Nousiaisissa, samasta kilpailukeskuksesta kuin edellispäivän Nuorisoviesti. Ennen Oravatonnia samassa maastossa kilpailtiin myös aikuisten Viestiliigan finaali, missä voitto meni tänä vuonna Tampereen Pyrinnölle sekä miesten että naisten sarjassa. Oravatonnin pääsarjoina olleiden H- ja D16-sarjojen GPS-seuranta toi lisää mielenkiintoa kilpailun seurantaan. Ilman virheitä ei selvinnyt yksikään 16-sarjan suunnistaja, joten vaativuutta radoilla ja rastipisteillä oli vähintäänkin riittävästi.

Virkiä Nuorisoviestissä

Virkiän nuorten syyskauden ohjelmaan paikkansa vakiinnuttanut Nuorisoviesti juostiin Nousiaisissa. Vaikka Valpperin kuntorata kaarteli mukavasti lähettyvillä tuoden tukea nuorimpien osuuksille, tarjoili ratamestari kokeneemmille suunnistajanaluille vaativampaakin maaston osaa epämääräisen kumpareisilla alueilla.
 

Virkiän mitaliputki jatkui – Sampo Sankelolle SM-hopeaa yökilpailuista

Virkiän suunnistajien syksyn mainio kisamenestys sai jatkoa Jämsän Himoksella 28.9. käydyissä SM-yökilpailuista. Sampo Sankelo sai komeasti SM-hopeaa H16 sarjassa ja Virkiän menestystä täydensivät Antton Sankelo 8.sijallaan H20 sarjassa ja Emmi Hietala, joka oli D16 sarjan yhdeksäs.

Jämsän Himoksen rinteet tarjosivat tänä vuonna haastavaa yösuunnistusta ja paljon korkeuseroja SM-yökisoissa, jossa suorituksen hallinta ratkaisi suunnistajien paremmuusjärjestyksen.

E-P:n Yöcup Lapualla 2.10.

Kiitokset kilpailijoille! Keli oli hyvä ja hajonnat purivat. Tuloksetkin saatiin. E-P:n yöcup jatkuu ensi viikolla Alavudella.

Tulokset
Väliajat

Kilpailukutsu

Yöcupin 2.osakilpailu Lapuan Simpsiön hiihtomajalta keskiviikkona 2.10.2019

Syysrastit

Sunnuntaina 29.9. Haapakoskella pidetään Syysrastit iltarastiperiaatteella. Lähdöt klo 11 - 13, parkkeeraus karttalinkin pellolta. Radat A, B, C, ei varsinaisia lastenratoja. Kartta on uusi versio vuoden 1989 kartasta, iltarastitasoinen.

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=custom...

Pojat SM-viestihopealle, sprintistä plaketteja ja Pepille SM-hopeaa

Suunnistuksen SM-viesti kilpailtiin Mynämäellä 21.9. ja päivää myöhemmin sprintin suomenmestaruudet ratkottiin Forssassa. Virkiän hyvä kausi sai jatkoa, kun onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Sampo SM-pitkän kuudes

Sampo Sankelon kuudes sija H16-sarjassa oli parasta virkiäläismenoa viikonloppuna, kun pitkän matkan SM-kilpailut suunnistettiin Raaseporin Fiskarsissa. 

Ikämiehet Lakeuden viestin voittoon, nuorten Fyrryviestistä sijat 2, 4, 6, 8 ja 9

Lakeuden viesti sekä nuorten Fyrryviesti suunnistettiin 31.8. Jurvan Pässilässä. Miesten tai naisten joukkueita ei Virkiältä saatu tällä kertaa viivalle, mutta sen sijaan H130-sarjan voittoon suunnistaneiden Juha Nivukosken, Juha Sippolan ja Antti Honkasen lisäksi Virkiältä oli nuorten neliosuuksisessa viestissä hienosti viisi joukkuetta mukana. 10-, 12- 14- ja 16-vuotiaiden osuuksista koostuneen Fyrryviestin voiton vei Rasti-Jussit ja Virkiän joukkueet ottivat 14 joukkueen sarjassa sijat 2, 4, 6, 8 ja 9.

Sivut

Tilaa syöte Lapuan Virkiä suunnistus RSS