Yhteistyössä:

Leimaus-leirillä Rovaniemellä

Suunnistusliiton valtakunnallinen Leimaus-leiri kokosi Rovaniemelle yli 1000 8-18 -vuotiasta suunnistajaa 3.-6.6.2014. Tiistaista perjantaihin kestänyt tiivis rupeama tarjosi monipuolisia ja eritasoisia suunnistusharjoituksia kaiken ikäisille omien seuraohjaajien ohjauksessa. Lisäksi päiviin mahtui monenlaista oheisohjelmaa ja yhdessäoloa. Lapualta leirille lähti varhain tiistai-aamuna 14 suunnistajaa ja viisi ohjaajaa ja matkaa taitettiin yhdessä Rasti-Jussien kanssa linja-autolla.

Heti perille päästyä oli vuorossa ensimmäinen harjoitus, Ounasvaara tutuksi. Viivasuunnistusta ylös ja suunnistaen alas. Näytti siltä, että maastot tulisivat olemaan viikon aikana hienoja ja hyväkulkuisia. Illalla vietettiin leirin avajaisia Lapin kasteineen ja paikalla oli myös leirin suojelijana toiminut olympiavoittaja Sami Jauhojärvi. Ensimmäinen leiripäivä päättyi yöttömän yön suunnistukseen Ounasvaaran rinteillä iltayhdeksältä. Naapuriluokassa yösuunnistus jatkui vielä keskiyöllä, kun unelias Rastivarsa erehtyi ovesta ja pienen kierroksen jälkeen talutettiin takaisin omaan aitaukseensa.

Keskiviikkona aamupäivän harjoituksena oli sprinttisuunnistusta Joulupukin pajakylässä Napapiirillä. Valittavana oli 15 0,5 - 1,5 km mittaista sprinttirataa pajakylän rakennetussa ympäristössä ja lähimaastossa. Sää oli edelleen helteinen ja vesipullot tarpeen. Kun kaikki halukkaat olivat päässeet oikean Joulupukin polvelle kuvattavaksi, iltapäivän harjoitukseen siirryttiin jalan parin kilometrin päähään. Harjoituksen nimenä oli Joulupukin luolan katolla, missä Syväsenvaaran rinteillä suunnistettiin keskimatkan tyylisillä radoilla. Sitten linja-autolla majapaikkaan ja syömään, minkä jälkeen vuorossa olivatkin jo sählyturnauksen ensimmäiset pelit. Tytöillä oli joukkue sekä 8-12-v. että 13-18 -vuotiaiden sarjassa ja pojilla puolestaan oli joukkue 13-18 -vuotiaiden sarjassa. Cup-systeemillä pelatussa turnauksessa
nuoremmat tytöt raivasivat tiensä torstain jatkopeleihin, kun ensin kaatui Vehkalahden Veikot ja sen jälkeen Kainuu.

Torstai pyörähti käyntiin jälleen Ounasvaaran rinteillä, hieman eri puolella kuin keskiviikkona. Aamupäivällä Rinnettä alamäkeen -harjoituksessa mentiin tuolihissillä ylös ja harjoiteltiin reitinvalintoja rinnemaastossa. Välillä lounaalle ja jälleen Ounasvaaran rinteille, tällä kertaa hieman alemmaksi, missä teemana oli suunnassa kulku ja reitinvalinnat. Vielä pikaiset uinnit urheiluopistolla ennen päivällistä, minkä jälkeen tytöt kohtasivat sählyvälierässä Kokkolan Suunnistajat. Yli-ikäisten pelaajien vuoksi kokkolalaisten voitto vaihtui hylkäykseen ja Virkiän tytöt olivat finaaliottelussa. Kangasalan kanssa oli loppuottelussa tasaista taistelua, ottelu päättyi lopulta 6-4 vastustajalle, joten tytöille hieno hopeasija turnauksesta. Muu porukka oli sillä välin siirtynyt Rollo-halliin kiipeilemään ja trampoliineille. Virtaa oli vielä pitkän päivän jäljiltä sen verran, että ihan kaikki alastulot eivät napsahtaneet kohdalleen ja terveyspalveluiden käyttö oli tarpeen. Illalla oli vielä odotettu leiridisko.

Leirin suunnistusosuus huipentui perjantaiaamupäivän leiriviestiin. Kolmeosuuksiseen viestiin koottiin virkiäläisistä kolme tasavahvaa joukkuetta. Aloittajat lähtivät matkaan yhteislähdöllä ja toiselle osuudelle kukin aloittaja lähetti 1-3 viestinviejää, joista ensimmäisenä vaihtoon saapuja sai lähettää ankkurin matkaan. Sijoitustavoitteita ei viestiin asetettu, vaan nautittiin hyvästä tunnelmasta ja siitä, että päästiin vielä kerran Ounasvaaran rinteille. Viestin jälkeen vielä ruokailu, laukut autoon ja menoksi. Ryhmähengen lisäksi monipuolisista harjoituksista matkaan tarttui arvokasta suunnistuskokemusta ja taitoa tuleviin kilpailuihin.