Yhteistyössä:

KPO-viestistä tytöille kaksoisvoitto

Virkiän D13-16 -sarjan tyttöjoukkueet olivat omaa luokkaansa Kokkolassa suunnistetussa KPO-viestissä, kun ylivoimaiseen kaksoisvoittoon karanneet virkiäläiset jättivät kolmella 2,3 kilometrin osuudella muut 11 joukkuetta minuuttien päähän. Aiemmin Keski-Pohjanmaa -viestin nimellä kulkeneessa tapahtumassa yhteensä viidellä joukkueella mukana ollut Virkiä oli hakemassa erityisesti viestikokemusta kauden tulevia viestikoitoksia silmällä pitäen. Viesti oli samalla sekä Keski-Pohjanmaan että Pohjanmaan ruotsinkielisten seurojen aluemestaruuskilpailu.

13-16 -vuotiaiden tyttöjen ykkösosuudella kärki oli tasainen ja suuren osan matkasta keulapaikalla viilettäneet Virkiän Aino Kankaanpää ja Lotta Nivukoski vaihtoivat aivan Närpes OK:n tuntumassa kolmantena ja neljäntenä. Sen jälkeen komennon otti Virkiä, kun Peppi Sikkilä ja Sini Hietala karkasivat muilta ja vaihtoivat kärjessä vajaan 2 minuutin erolla toisiinsa. Vaikka ero kolmanteen oli revennyt 10 minuuttiin, ensimmäisenä ankkurina matkaan lähtenyt Emmi Hietala leimasi vielä varmuudeksi osuutensa 19 minuuttin pintaan eikä selkeän kaksoisvoiton varmistanut Eeva Peltolakaan päästänyt Kokkolan Suunnistajia nousemaan yhdeksää minuuttia lähemmäs.

Mainiota vauhtia esittivät myös HD36-sarjassa neljänneksi suunnistaneet Iines Sikkilä, Leevi Paloniemi ja Veeti Noponen. Kahden tukireittiosuuden ja yhden suoran osuuden sarjassa voitto meni Kokkolan Suunnistajille. Päivän suurin joukkuemäärä nähtiin nuorimpien HD30-sarjassa, missä joukkueita oli viivalla lähes kolmekymmentä. Kolmella rastireittiosuudella hyvät oikaisut löytänyt Virkiän tyttöjoukkue Sanni Sippola, Minttu Näykki ja Hilda-Maria Nylund suunnisti 12:nneksi, voiton mennessä IF Minkenille.

Myös miesten sarjassa oli Virkiältä edustus, kun vielä juniori-ikäiset nuoret miehet leimasivat aikamiesten joukossa puolivälin tietämille sijalle 11. Juho Koivisto jatkoi hyviä viestiavauksia tuoden Virkiän vaihtoon alle minuutin kärjestä. Kakkososuudella kärkimiehet pitivät kovaa vauhtia, mutta erojen kasvaessa Juho Kangas toi joukkueen silti vaihtoon viidentenä. Nuorimpana ankkuriosuudelle lähtenyt Juuso Ekola toi joukkueen maaliin sijalla 11, kun tasaisen maaston vaikeasti havaittavat muodot tekivät parilla rastivälillä tepposet. Seuraavana onkin jo vuorossa kesäkuun 15.-16. suunnistettava Kangasala-Jukola, minkä jälkeen viestisuunnistuskausi jatkuu elokuussa mm. AM-viestillä ja Nuorten Jukolalla.

Kuvia »

Kaikki tulokset »