Yhteistyössä:

Valvojan lausunto

Lapuan Virkiä avaa perinteisesti Etelä-Pohjanmaan kisakauden järjestämällä kaksipäiväiset kevätkansalliset, kun lumen paljous perui muut alueen kilpailut. Etelä-Pohjanmaalla vietetään taas isojen kisojen vuotta, kun ampumasuunnistuksen SM-kisat juostaan Alahärmässä, Lakeuden viesti Kauhavalla sekä Lapuan Virkiän ja Rasti-Jussien yhdessä järjestämä FIN5-suunnistusviikko Lapualla ja Seinäjoella, unohtamatta opiskelijoiden MM-kisoja Kuortaneella. Hienoa suunnistuskesää luvassa.

Kevätkansallisten kartat ovat Timo Joensuun ammattimaista käsialaa, kartat ovat selkeitä ja helppolukuisia. Powerparkin huvipuisto tarjoaa parhaan mahdollisen paikan järjestää sprinttisuunnistuskilpailut, ja samalla kisat toimivat SM-sprinttiviestin katsastuskilpailuina. Siksi tietyillä sarjoilla on samat matkat, jotta vertailu olisi helpompaa.  Sprinttiä varten kannattaa kerrata karttamerkit, jotta ylimääräisiltä hylkäyksiltä vältyttäisiin. Samoin kilpailuohjeet kannattaa lukea huolella viimeisen rastin suhteen. Ja varokaa kanssakilpailijoita, ettei yhteentörmäyksiä tapahtuisi. Vauhti alueella on kovaa ja aivot saavat raksuttaa.

Sunnuntain kilpailua päästään nauttimaan Simpsiövuoren rinteisiin. Maastossa lumet ovat yllättävän hyvin sulaneet. Ainoastaan joissain notkopaikoissa ja laskettelurinteessä sitä on vielä jäljellä. Maastosta löytyy edellisvuoden SM-kisojen heikkoja uria, joita ei ole merkitty karttaan. Samoin polkujen suhteen kannattaa katsoa kompassia, sillä alueella on runsaasti polkuja, ja niitä juoksee helposti väärään suuntaan.

Kisaonnea ja nauttikaa keväisestä suunnistuksesta

Arto Puro-Aho
Ylistaron Kilpa-Veljet